Kermainen kanakeitto
Kermainen kanakeitto lämmittää yhtä suloisesti kuin villasukat. Keitto on oikea arjen pelastaja se valmistuu grillatusta broilerista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Kermainen kanakeitto
- puolikas grillattu broileri
- 4-6 keskikokoista perunaa
- 1 pss (500 g) juureskuutioita
- 10 cm:n pala cm:n pala purjoa
- 9 dl vettä
- 1 kanaliemikuutio tai 1½ rkl kanafondia
- 1 ½ tl inkivääritahnaa
- 1 tl valkosipulitahnaa
- 3-4 rkl makeaa chilikastiketta
- 2 dl ruokakermaa
Valmistusohje
Kermainen kanakeitto valmistuu helposti näin:
- Mittaa vesi ja liemivalmiste kattilaan ja laita liedelle kuumenemaan.
- Kuori ja kuutioi perunat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.
- Kun vesi kiehuu, lisää liemimauste, juureskuutiot, perunat ja purjo sekä maustetahnat ja makea chilikastike. Anna liemen kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.
- Irrota kasvisten kypsyessä grillatusta broilerista ensin nahka ja sen jälkeen lihat luista. Leikkaa broilerinliha sopiviksi suupaloiksi. Lisää broilerinpalat ja ruokakerma keiton joukkoon ja kuumenna keitto. Tarkista vielä, että perunat ja juurekset ovat kypsiä.
Vinkki: Tarjoa kermaisen kanakeiton kanssa tuoretta leipää ja suussa sulavaa avokadotahnaa
Lue myös Anna.fi: Näin teet mausteisen kookos-kanakeiton
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kermainen kanakeitto