Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kermainen kanakeitto

Kermainen kanakeitto lämmittää yhtä suloisesti kuin villasukat. Keitto on oikea arjen pelastaja se valmistuu grillatusta broilerista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kermainen kanakeitto

  • puolikas grillattu broileri
  • 4-6 keskikokoista perunaa
  • 1 pss (500 g) juureskuutioita
  • 10 cm:n pala cm:n pala purjoa
  • 9 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio tai 1½ rkl kanafondia
  • 1 ½ tl inkivääritahnaa
  • 1 tl valkosipulitahnaa
  • 3-4 rkl makeaa chilikastiketta
  • 2 dl ruokakermaa

Valmistusohje

Kermainen kanakeitto valmistuu helposti näin:

  1. Mittaa vesi ja liemivalmiste kattilaan ja laita liedelle kuumenemaan.
  2. Kuori ja kuutioi perunat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.
  3. Kun vesi kiehuu, lisää liemimauste, juureskuutiot, perunat ja purjo sekä maustetahnat ja makea chilikastike. Anna liemen kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.
  4. Irrota kasvisten kypsyessä grillatusta broilerista ensin nahka ja sen jälkeen lihat luista. Leikkaa broilerinliha sopiviksi suupaloiksi. Lisää broilerinpalat ja ruokakerma keiton joukkoon ja kuumenna keitto. Tarkista vielä, että perunat ja juurekset ovat kypsiä.
Kermainen kanakeitto
Tämä kermainen kanakeitto valmistuu vikkelästi valmiiksi grillatusta broilerinpuolikkaasta © Jorma Marstio

Vinkki: Tarjoa kermaisen kanakeiton kanssa tuoretta leipää ja suussa sulavaa avokadotahnaa

Lue myös Anna.fi: Näin teet mausteisen kookos-kanakeiton


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kermainen kanakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.