Lampaankyljykset
Lampaankyljykset on nopea herkkuruoka vaikka pääsiäispöytään. Tarjoa lampaankyljykset uuniperunan, papujen ja uunissa paahdettujen punajuurien kanssa. Pääsiäisenä samalla aterialla voi tarjota sekä paistia että kyljyksiä. Silloin annokseksi riittää puolikas karitsanpaahtopaisti ja pari karitsankyljystä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Lampaankyljykset:
- 16 karitsankyljystä
paistamiseen:
- voita
- tai öljyä
- muutama valkosipulinkynsi
Lampaankyljysten maustamiseen:
- soijakastiketta
- rouhittua mustapippuria
- rosmariinia
- tai timjamia
Valmistusohje
Lampaankyljykset paistetaan näin:
1. Ota liha huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista. Kuumenna valkosipulinkynsiä rasvassa. Ota kynnet pannulta ja paista kyljykset nopeasti kuumassa rasvassa. Mausta lampaankyljykset ja tarjoa heti vaikkapa uuniperunoiden tai paahdettujen punajuurien kanssa.
2. Pannun huuhdeliemestä tai paistin liemestä saat nopeasti kastikkeen lisäämällä joukkoon pari lusikallista mustaherukka-, pihlajanmarja- tai minttuhyytelöä.
Katso myös: Lampaanliha uunissa – katso täydellinen sisälämpötila lampaanlihalle
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Lampaankare
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lampaankyljykset