Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lampaankyljykset

Lampaankyljykset on nopea herkkuruoka vaikka pääsiäispöytään. Tarjoa lampaankyljykset uuniperunan, papujen ja uunissa paahdettujen punajuurien kanssa. Pääsiäisenä samalla aterialla voi tarjota sekä paistia että kyljyksiä. Silloin annokseksi riittää puolikas karitsanpaahtopaisti ja pari karitsankyljystä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lampaankyljykset:

  • 16 karitsankyljystä

paistamiseen:

  • voita
  • tai öljyä
  • muutama valkosipulinkynsi

Lampaankyljysten maustamiseen:

  • soijakastiketta
  • rouhittua mustapippuria
  • rosmariinia
  • tai timjamia

Valmistusohje

Lampaankyljykset paistetaan näin:

1. Ota liha huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista. Kuumenna valkosipulinkynsiä rasvassa. Ota kynnet pannulta ja paista kyljykset nopeasti kuumassa rasvassa. Mausta lampaankyljykset ja tarjoa heti vaikkapa uuniperunoiden tai paahdettujen punajuurien kanssa.

2. Pannun huuhdeliemestä tai paistin liemestä saat nopeasti kastikkeen lisäämällä joukkoon pari lusikallista mustaherukka-, pihlajanmarja- tai minttuhyytelöä.

Katso myös: Lampaanliha uunissa – katso täydellinen sisälämpötila lampaanlihalle

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Lampaankare

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lampaankyljykset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.