Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lämpimät salvialeivät

Lämpimät salvialeivät käyvät iltapalasta tai lounaasta raikkaan salaatin kera. Kinkun, ananaksen ja sinihomejuuston makutrion kruunaa aromikas salvia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lämpimät leivät

  • 8 pientä salvianlehteä
  • 4 palaa rouheista vehnäleipää
  • 1 rkl sinappia
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 4 viipaletta savukinkkua
  • 4 ananasrengasta
  • 100 g kermajuusto- tai emmentalraastetta

lautaselle:

  • 4 sellerinvartta

Valmistusohje

Lämpimät salvialeivät tehdään helposti näin:

Lämipät salvialeivät valmistuvat hetkessä.

  1. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. 2. Silppua salvianlehdet. Voitele leivät sinapilla. Murenna päälle sinihomejuusto ja lisää salviasilppu. Levitä kullekin leivälle kinkkuviipale ja ananasrengas.
  2. Peitä leivät juustoraasteella. Paahda leipiä uunissa kunnes juusto sulaa ja paahtuu. Tarjoa välittömästi tuoreiden sellerinlehtien kanssa. Tätikutsuilla juomaksi varataan salvialla terästettyä teetä.

Katso myös: Herkutellaan lämpimillä leivillä viikonloppuna!

Katso myös Anna.fi/ruoka: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lämpimät salvialeivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.