Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lampurin salaatti

Lampurin salaatti syntyy marinoiduista kasviksista ja aasialaisittain lisämaustetuista karitsanpaistiviipaleista. Ruokaisa salaatti sopii vaikka pääsiäisen iltapalaksi tai toisen pääsiäispäivän lounaaksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • ohuita karitsanpaistiviipaleita
  • 200 g papuja
  • 150 g herkkusieniä
  • miniluumutomaatteja
  • villisuolaheinää tai rucolaa
  • mintunlehtiä

Marinadi kasviksille:

  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • hiven karkeaa suolaa myllystä
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tl ruokosokeria
  • 3 puristettua valkosipulinkynttä
  • timjamia

Marinadi paistiviipaleille:

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 tl sitruunaruohotahnaa
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Ryöppää papuja kiehuvassa vedessä kolmisen minuuttia. Jäähdytä juoksevan veden alla siivilässä. Sekoita marinadit. Halkaise tai paloittele sienet. Pane pavut ja sienet maustumaan marinadiin puoleksi tunniksi.

2. Valele lihaviipaleet maustekastikkeella. Kokoa marinoituneet kasvikset ja lihaviipaleet vadille. Halkaise päälle tomaatteja ja ripota pinnalle salaatinlehtiä ja muutama mintunlehti.

Katso myös nämä ruokaisat salaattiohjeet:

Ruokaisa salaatti x 10

Salaatti on loistava lounaseväs

Seitsemän salaattia syksyyn

Kesäpäivän ruokaisat lounassalaatit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lampurin salaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.