Lasagneleivos
Lasagne on totuttu tekemään uunivuokaan. siitä voi tehdä myös taskuksi käännetyn annosruoan. Broilerinjauhelihasta, tomaattisesta kastikkeesta ja parmesaaniraasteesta syntyy ihana täyte, jota höystää sinihomejuustolla maustettu vaalea kastike.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Lasagneleivokset
- 8 lasagnelevyä
- vettä, suolaa
Lasagneleivosten täyte
- 1 pienehkö sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- tilkka öljyä
- 400 g broilerin jauhelihaa
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 100 g tomaattipyreetä
- 1 dl lihalientä tai viiniä
- rouhittua mustapippuria
- 2 tl suolaa
- timjamia
Lasagneleivosten kastike:
- 50 g voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 2 munaa
- ripaus suolaa ja valkopippuria
- 100 g sinihomejuustomurua
Lasagneleivosten voiteluun:
- muna
Valmistusohje
Lasagneleivos tehdään helposti näin:
1. Kuumenna vettä laakeassa paistokasarissa. Keitä lasagnelevyjä muutama kerrallaan, kunnes ne pehmenevät. Nosta levyt kevyesti öljytylle leivinpaperille.
2. Silppua sipulit ja kuullota rasvassa. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää muut ainekset ja hauduta noin 15 minuuttia.
3. Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa, kypsennä jauhoja rasvassa, älä ruskista. Lisää maitoa vähitellen ja sekoita hyvin. Lisää munat, mausteet ja juusto.
4. Lusikoi täytettä lasagenelevyille. Voitele reunat kevyesti vatkatulla munalla. Käännä levyn toinen puoli taskuksi täytteen päälle.
5. Nosta lasagnetaskut uunivuokaan. Lusikoi juustokastike päälle. Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Katso myös: Helppoa pääsiäisruokaa broilerista
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Dukkapaneroitu broileri ja mausteinen porkkanasalaatti säväyttävät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lasagneleivos
Kivaa vaihtelua! Resepti on kuitenkin melko työläs, valmistusajassa tunti oli lähempänä totuutta kuin puoli. Suolaa laitoin vain 1tl kastikkeeseen, kun tein lihaliemeen. Oli riittävösti, jopa hieman liikaa mielestäni.