Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lasagneleivos

Lasagne on totuttu tekemään uunivuokaan. siitä voi tehdä myös taskuksi käännetyn annosruoan. Broilerinjauhelihasta, tomaattisesta kastikkeesta ja parmesaaniraasteesta syntyy ihana täyte, jota höystää sinihomejuustolla maustettu vaalea kastike.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lasagneleivokset

  • 8 lasagnelevyä
  • vettä, suolaa

Lasagneleivosten täyte

  • 1 pienehkö sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tilkka öljyä
  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 100 g tomaattipyreetä
  • 1 dl lihalientä tai viiniä
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 tl suolaa
  • timjamia

Lasagneleivosten kastike:

  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 2 munaa
  • ripaus suolaa ja valkopippuria
  • 100 g sinihomejuustomurua

Lasagneleivosten voiteluun:

  • muna

Valmistusohje

Lasagneleivos tehdään helposti näin:

1. Kuumenna vettä laakeassa paistokasarissa. Keitä lasagnelevyjä muutama kerrallaan, kunnes ne pehmenevät. Nosta levyt kevyesti öljytylle leivinpaperille.

2. Silppua sipulit ja kuullota rasvassa. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää muut ainekset ja hauduta noin 15 minuuttia.

3. Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa, kypsennä jauhoja rasvassa, älä ruskista. Lisää maitoa vähitellen ja sekoita hyvin. Lisää munat, mausteet ja juusto.

4. Lusikoi täytettä lasagenelevyille. Voitele reunat kevyesti vatkatulla munalla. Käännä levyn toinen puoli taskuksi täytteen päälle.

5. Nosta lasagnetaskut uunivuokaan. Lusikoi juustokastike päälle. Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Katso myös: Helppoa pääsiäisruokaa broilerista

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Dukkapaneroitu broileri ja mausteinen porkkanasalaatti säväyttävät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lasagneleivos

Maria

Kivaa vaihtelua! Resepti on kuitenkin melko työläs, valmistusajassa tunti oli lähempänä totuutta kuin puoli. Suolaa laitoin vain 1tl kastikkeeseen, kun tein lihaliemeen. Oli riittävösti, jopa hieman liikaa mielestäni.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.