Lattekakku
Kahvin makuinen, mausteinen lattekakku kuorrutetaan konjakkisokerilla ja koristellaan lumi- ja kanelimanteleilla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 3 munaa
- 1.5 dl sokeria
- 1.5 dl kahvikermaa
- 150 g sulatettua voita
- 4 rkl espressokahvijauhetta
- 1 rkl kanelia
- (2 rkl konjakkia)
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
vuokaan:
- margariinia tai voita
- korppujauhoja
kuorrutus:
- 2 dl tomusokeria
- noin 1 rkl konjakkia tai kahvia
koristeeksi:
- kaneli- ja lumimanteleita tai suklaapapuja
Valmistusohje
- Sekoita kahvijauhe, kerma ja voisula. Sekoita sooda ja kaneli jauhoihin.
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kahviseos ja jauhot munavaahtoon. Kaada voideltuun ja leivitettyyn rengasvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.
- Korista jäähtynyt kakku konjakkiin tai kahvitilkkaan sekoitetulla tomusokerikuorrutuksella ja makeisilla.
Katso myös: Kahvikakku – makumuisto mummolasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lattekakku