Reseptit

Lattetikkarit

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kakkupohja

  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl sokeria
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • ½ tl leivinjauhetta

Kostutus

  • ½ dl kylmää kahvia
  • 2 rkl kahvilikööriä

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 ps (á 1,8 g) espressopikakahvijauhetta

Pinnalle

  • 1 piparkakku rouhittuna

Lisäksi

  • pops-putkia

Valmistusohje

Lattetikkarit

Lattertikkarit maistuvat kahvinystävälle. Tikkarit kootaan pops-putkien sisälle kuin pienet täytekakut. Pohja kostutetaan kahvi-likööriseoksella ja täyte maustetaan espressopikakahvijauheella.

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 6-7 minuuttia. Kumoa taikinalevy puhtaan, sokeroidun leivinpaperiarkin päälle ja anna jäähtyä.

2. Paina rengasmuotilla tai popsputkien avulla kakkulevystä pyöreitä paloja noin kolme per putki. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Vatkaa pikakahvijauheet ja tuorejuusto tasaiseksi. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Nosta täytemousse pursotinpussiin, jonka avulla putkien täyttäminen on helpompaa.

3. Nosta putkeen ensin kakkupalanen ja kostuta sitä hiukan kahvi-likööriseoksella. Pursota täytekerros ja nosta toinen pyöreä kakkupala. Kostuta ja jatka vielä kaksi kerrosta. Pursota viimeiseksi korkeampi kermakierre ja koristele piparkakkurouheella. Aseta kannet paikalleen ja säilytä kakkutikkarit kylmässä tarjoiluun saakka.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lattetikkarit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.