Lehtikaali-caesarsalaatti
Lehtikaali-caesarsalaatti tehdään trendikkäästä lehtikaalista, joka kannattaa leikata ohuiksi helposti pureskeltaviksi suikaleiksi. Mukaan salaattiin lisätään myös katkarapuja, maalaisleipää ja parmesaanilastuja. Caesarkastike kruunaa ruokaisan salaatin.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Lehtikaali-caesarsalaatti:
- 300 g lehtikaalia
- ¼ maalaisleipää
- 3 rkl öljyä
- 2 dl pakastekatkarapuja
- 1 dl parmesaanijuustolastuja
Caesar-kastike
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 anjovisfilettä
- ½ dl parmesaanijuustoraastetta
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 2 dl majoneesia
Valmistusohje
Lehtikaali-caesarsalaatti tehdään helposti näin:
1. Lehtikaali-caesarsalaatti valmistuu näin. Pese ensin huolella lehtikaali. Laita kaksi lehteä vastakkain ja leikkaa kova ranka pois. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa maalaisleipä kuutioiksi, käytä eilisen päivän leipää. Paista leipäkuutioita öljytyllä paistinpannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi.
2. Tee kastike. Sekoita majoneesin joukkoon hienonnettu valkosipuli, soseutetut anjovisfileet, parmesaanijuustoraaste, sitruunamehu ja mustapippuri. Voit soseuttaa sauvasekoitimella kastikkeen tasaiseksi. Sekoita kastike lehtikaalin joukkoon. Anna lehtikaali-caesarsalaatin maustua kylmässä noin 30 minuuttia.
3. Sulata katkaravut. Vuole kuorimaveitsellä lastuja parmesaanijuustosta. Yhdistä lehtikaali-caesarsalaatin kaikki ainekset ja ripottele salaatin pinnalle vielä parmesaanijuustolastuja.
Kokeile myös muita ruokaisia salaattireseptejä: Cobbin salaatti Kasvis-nuudelisalaatti Munakokkeli-kasvissalaatti Ruoka.fi: Kukkakaali-linssisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lehtikaali-caesarsalaatti
Lieneekö e-lehtiversio kesäksi, ”tilaus” tullut tehdyksi. Toivottavasti. M-L Tevä