Sydänpikkuleivät eli Lemmenleivät
Sydänpikkuleivät eli lemmenleivät voi koristella seulomalla päälle tomusokeria tai levittämällä pinnalle kahvilla maustettua sokerikuorrutusta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
Ainekset
Sydänpikkuleivät eli lemmenleivät
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kpl muna
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
väliin:
- vadelmahilloa
pinnalle:
- 1 kpl munan valkuainen
- 2 ½ dl tomusokeria
Valmistusohje
Sydänpikkuleivät eli lemmenleivät leivotaan helposti näin:
- Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Lisää joukkoon siivilän läpi seuloen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan levähtää jääkaapissa puolisen tuntia.
- Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä ohuehkoksi levyksi. Ota levystä sydänmuotilla pikkuleipiä ja siirrä ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Puolet pikkuleivistä voi tehdä muotilla, jolla saadaan pintaan sydämenmuotoinen aukko.
- Paista pikkuleivät kauniin vaalean ruskeiksi ja jäähdytä tasaisella alustalla.
- Levitä väliin hilloa.
- Pinnan voi koristella seulomalla päälle tomusokeria tai levittämällä pinnalle kahvilla maustettua sokerikuorrutusta. Sydänpikkuleivät eivät sokeria kaipaa, hillosydän riittää.
Vinkki: Kokeile myös muita Kotilieden pikkuleipäreseptejä, katso listauksemme parhaista pikkuleivistä.
Lue myös Anna.fi: Näin leivot herrasväen pikkuleivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sydänpikkuleivät eli Lemmenleivät