Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sydänpikkuleivät eli Lemmenleivät

Sydänpikkuleivät eli lemmenleivät voi koristella seulomalla päälle tomusokeria tai levittämällä pinnalle kahvilla maustettua sokerikuorrutusta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Sydänpikkuleivät eli lemmenleivät

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kpl muna
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria

väliin:

  • vadelmahilloa

pinnalle:

  • 1 kpl munan valkuainen
  • 2 ½ dl tomusokeria

Valmistusohje

Lemmenleivät

Sydänpikkuleivät eli lemmenleivät leivotaan helposti näin:

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Lisää joukkoon siivilän läpi seuloen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan levähtää jääkaapissa puolisen tuntia.
  2. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä ohuehkoksi levyksi. Ota levystä sydänmuotilla pikkuleipiä ja siirrä ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Puolet pikkuleivistä voi tehdä muotilla, jolla saadaan pintaan sydämenmuotoinen aukko.
  3. Paista pikkuleivät kauniin vaalean ruskeiksi ja jäähdytä tasaisella alustalla.
  4. Levitä väliin hilloa.
  5. Pinnan voi koristella seulomalla päälle tomusokeria tai levittämällä pinnalle kahvilla maustettua sokerikuorrutusta. Sydänpikkuleivät eivät sokeria kaipaa, hillosydän riittää.

Vinkki: Kokeile myös muita Kotilieden pikkuleipäreseptejä, katso listauksemme parhaista pikkuleivistä.

Lue myös Anna.fi: Näin leivot herrasväen pikkuleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sydänpikkuleivät eli Lemmenleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.