Lemon posset
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
- 4 dl kuohukermaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kolmisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria tai mehua. 2. Kaada seos neljään Piltti-purkkiin tai tarjoilukulhoon. Käännä kansi kiinni ja nosta jääkaappiin hyytymään. Jos käytät kannetonta astiaa, aseta kelmu astian päälle. 3. Hyydytä vähintään kolme tuntia kylmässä. Mitä happamampi sitruuna, sitä hyytyneempi lopputulos. Lopputulos on vanukasmainen. Tarjoile lisänä marjoja ja kauralastuja.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lemon posset