Reseptit

Lettileipäset

Ainekset

  • 1.5 dl durumvehnäjauhoja
  • 2 rkl tuoretta hiivaa
  • 2.5 dl vettä
  • 1 tl hunajaa tai sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl hiivaleipäjauhoja
  • 0.5 dl öljyä

Täyte

  • rosmariinia tai silputtuja oliiveja

Valmistusohje

Lettileipäset

Lettileipäset täytetään rosmariinilla tai oliiveilla. Täytteeksi sopii myös parmesaanijuusto tai pesto.

1. Mittaa haalea vesi yleiskoneeseen. Liota joukkoon hiiva ja lisää muut ainekset. Käynnistä kone ja anna koneen alustaa kymmenisen minuuttia. Siirrä taikinapallo kulhoon ja anna sen kohota jääkaapissa yön yli.

2. Kauli taikina suorakaiteen muotoon. Sivele pinnalle öljyä ja ripota päälle silputtuja oliiveja tai rosmariinin neulasia. Kierrä taikinalevy kääröksi ja anna kohota puoli tuntia.Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

3. Voit tehdä taikinasta myös pieniä tikkuleipiä. Jaa taikina noin 12 osaan, pyöritä sämpylöiksi ja kauli ne soikeiksi. Sivele öljyllä ja ripota päälle rosmariinia tai silputtuja oliiveja. Kierrä taikina kääröksi, leikkaa käärö keskeltä halki ja kierrä pötkön päitä erisuuntiin kierteille. Kohota ja paista uunissa 225 asteessa kymmenisen minuuttia.

Kokeile myös muita suolaisia leivonnaisia:
Juustotangot
Juusto-yrttisolmut
Grissinitikut
Ruoka.fi: Helpot juustokeksit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lettileipäset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.