Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Liha-noodelivokki

Liha-nuudeliwokki valmistetaan naudasta, paksoista, siitakesienistä ja riisinoodeleista. Käytä lihan kypsennyksessä lämpömittaria. Liha on parhaimmillaan, kun sisälämpötilan on 60 astetta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • noin 400 g naudan ulkofileetä palana
  • 1 rkl öljyä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 100-150 g siitakesieniä
  • 300 g paksoita
  • 3-4 kevätsipulin vartta
  • 150 g riisinuudeleita
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl ruokokidesokeria

Valmistusohje

 

1. Ruskista kokonainen fileepala kauniin ruskeaksi öljyssä teflonpannulla. Mausta lihan pinta suolalla ja pippurilla, ja nosta uunivuokaan. Aseta paistomittari ja kypsennä liha 175-asteessa, kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Nosta uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

2. Kuori ja viipaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri karkeaksi ja viipaloi siitakesienet. Huuhtele ja paloittele paksoi ja hienonna kevätsipulit. Nosta riisinuudelit pehmenemään kuumaan veteen pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Paahda vokkipannulla ensin siitakesienet, jotta niistä haihtuu hieman nestettä. Lisää seesamiöljy ja sipulit ja kuullota muutaman minuutti. Lisää inkivääri, paksoi sekä soijakastike ja sokeri. Hauduta muutaman minuutti, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Lisää kevätsipulit.

4. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja valuta riisinuudelit. Nostele tarjoilulautasille lihan kera nuudeleita ja kasviksia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Liha-noodelivokki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.