Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lihapata

Lihapata on lämmittävä klassikkoruoka, jonka vahvat aromit syntyvät yrttien ja valkosipulin voimin. Lihapata suorastaan paranee lämmitettäessä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Lihapata

  • 1 kg mureaa naudan sisäpaistia
  • 100 g savukylkeä tai amerikanpekonia
  • 1 kpl (puna)sipuli
  • 150 g salottisipuleita
  • 12 kpl hillosipuleita
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tlk tomaattipyreetä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl persiljanoksa
  • 1 kpl timjaminoksa
  • 1 kpl laakerinlehti
  • 5 dl punaviiniä
  • 1 rkl lihafondia tai lihalientä

Koristeluun

  • tummia viinirypäleitä

Valmistusohje

Lihapata valmistuu näin:

  1. Leikkaa paisti 3×3 cm:n paloiksi. Leikkaa savukylki pieniksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli sekä puolita salottisipulit. Puhdista sienet ja paloittele neljään osaan.
  2. Kuumenna öljy ja kuullota siinä sipulisilppu ja sienilohkot. Nosta ainekset sivuun ja kuumenna pannu lihan ruskistamista varten. Ruskista ensin savukylki ja sitten paistipalat pienissä erissä.
  3. Nosta kaikki lihapalat takaisin pannulle. Sekoita mukaan tomaattipyree ja vehnäjauhot. Kuumenna pari minuuttia ja lisääpataan sipulit ja sienet. Mausta pata silputulla valkosipulilla, punaviinillä ja lihafondilla. Hauduta liedellä vähintään tunti. Koristele lihapata juuri ennen tarjoilua kivettömillä viinirypäleillä,
Lihapata

Katso myös: 10 X paras pataruoka – Kotilieden ohjeilla onnistut!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Paras pataruoka x 5: mausteisen maukkaat ja mehevät liha- kasvis- ja kalapadat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lihapata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.