Liharaguupasta
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
- 800 g naudan luullista lapaa tai potkaa (Osso bucco)
- 1 rkl voita ja öljyä
- 1 tl suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 prk (400 g / 240 g) kuorittuja tomaatteja mehussa
- 3 dl tummaa olutta
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 laakerinlehti
- 1 tl oreganoa
- (lihalientä)
Lisäksi:
- rigatonipastaa
- parmesaanijuustoa
Valmistusohje
1. Nosta liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Paahda lihapalat voi-öljyseoksessa molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
2. Nosta lihat pataan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paahda hetki samalla pannulla, jossa lihat paistettiin. Lisää pannulle tomaatit mehuineen, olut sekä mausteet. Anna kiehahtaa.
3. Kaada kastike pataan lihojen päälle. Lisää tarvittaessa lihalientä, jotta lihat peittyvät. Kypsennä 125-asteisessa uunissa 3–4 tuntia tai kunnes liha irtoaa luusta helposti.
4. Poista luut ja revi lihat suikaleiksi. Hienonna kastiketta hieman haarukalla, jotta tomaatit hajoavat. Laita lihasuikaleet takaisin kastikkeeseen. Tarjoile keitetyn pastan ja vastaraastetun parmesaanin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Liharaguupasta
Tää on niin hyvää 😋. Huomenna taas mökin leivinuuniin hautumaan. Mmmmm😋