Limettikakku
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 150 g mantelimassaa
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 150 g jauhettua mantelia
- 2 rkl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
- 0.5 tl leivinjauhetta
täyte:
- 2 tlk valkosuklaa-limerahkaa (Valio)
- 2.5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1 limetin raastettu kuori ja mehu
- 1 dl sokeria
- 4 liivatelehteä
pinnalle:
- 2 limetin mehu
- 1 dl vettä
- 0.5 dl sokeria
- 4 liivatelehteä
- 1 l mansikoita
Valmistusohje
- Valmistusaika 20 minuuttia
- Hyytymisaika 4 tuntia
- Valmista kakkupohja edellisenä päivänä
1. Raasta mantelimassa. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja piirrä sille 23-senttisen irtopohjavuoan pohja. Voitele rajattu alue juoksevalla rasvalla ja levitä mantelimassaraaste rasvatulle paperille.
2. Vatkaa munat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi. Lisää mantelijauhe ja keskenään sekoitetut maissitärkkelysjauhot ja leivinjauhe siivilän läpi seuloen munavaahtoon. Kaada taikina mantelimassan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä pelillä. Leikkaa kakkulevystä 23-senttisen irtopohjavuoan mittojen mukainen levy. Anna pohjan kuivua seuraavaan päivään.
3. Irrota kakkupohja leivinpaperista ja siirrä irtopohjavuoan pohjalle.
4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Kiehauta limetin mehu ja raastettu kuori. Lisää joukkoon vedestä puristetut, pehmenneet liivatteet ja sokeri. Anna jäähtyä. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita se limettirahkan joukkoon. Sekoita rahkaan liivateliemi ja kaada seos vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa tunnin ajan.
5. Liota kiilteeseen tulevat liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiehauta vesi ja limettien mehu sekä sokeri. Purista liivatteet liemestä ja sulata liemeen. Anna jäähtyä. Peitä kakun pinta mansikkaviipaleilla. Kaada liemi päälle ja hyydytä noin 3 tuntia.
6. Irrota kakku vuoasta ja korista mansikoilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Limettikakku