Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Limettilohi

Lohi on perinteinen kalaruoka – lime tuo annokseen ihanan kirpeän maun.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • reilun kilon painoinen kirjolohi
  • 6 sitruunaruohoa tai
  • 1 rkl sitruunaruohotahnaa

mausteseos:

  • 2 tl osterikastiketta
  • 2 tl soijakastiketta
  • 2 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 1 tl ruokosokeria
  • 1 tl sweet chili -kastiketta
  • 1 rkl sitruunaöljyä
  • kourallinen korianterin ja mintun lehtiä

Valmistusohje

Pirteä limettilohi valmistuu helposti näin:

1. Huuhdo ja kuivaa kala. Halkaise sitruunaruohot ja aseta ne uunivuokaan.

2. Sekoita mausteseoksen osat keskenään. Mausta kala seoksella ja kypsennä 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia välillä paistoliemellä valellen.

Katso myös: Sitrusmarinoitu lohi

Katso myös Anna.fi: Helppo teriyaki-lohi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Limettilohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.