Limettipikkuleivät
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 40 annosta
Ainekset
- 200 g voita tai margariinia
- 1.5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 limetin raastettu kuori
täyte:
- 1 dl lime curdia eli limettitahnaa
- 1 limetin raastettu kuori
- 2 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja huolellisesti pestyn limetin hienoksi raastettu kuori.
2. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele paloista peukalonpään paksuisia tankoja. Nosta tangot leivinpaperoidulle uunipellille, jätä leviämisvara. Paina pikkusormen reunalla tankojen keskelle vako. Sekoita limettitahna, huolellisesti pestyn limetin hienoksi raastettu kuori ja perunajauhot keskenään. Pursota seos vakoihin.
3. Paista tankoja 225-asteisessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Leikkaa heti uunista ottamisen jälkeen vinottain viipaleiksi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Limettipikkuleivät