Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohi-parsakaalikranssi

Kaunis kranssi kätkee sisäänsä ruokaisan yllätyksen: lohi-parsakaalitäytteen. Kaunista juhlapöytäsi ja yllätä vieraasi!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
13  annosta

Ainekset

taikina:

  • 25 g hiivaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 ps (80 g) perunahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • noin 5 dl kauraisia sämypläjauhoja
  • 100 g voita tai margariinia

täyte:

  • 300 g kylmäsavulohta viipaleina
  • 200 g sulatettua ja valutettua pakasteparsakaalia
  • 1.5 dl parmesaania

voiteluun:

  • maitoa

pinnalle:

  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Lohi-parsakaalikranssi leivotaan helposti näin:

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon perunahiutaleet ja suola. Lisää sämpyläjauhot ja pehmeä rasva. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi.

2. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteenmuotoiseksi, vajaan sentin paksuiseksi levyksi. Levitä päälle tasaisesti lohiviipaleet, sulatetut ja hyvin valutetut parsakaalinpalat sekä parmesaaniraaste.

3. Kääri levy rullalle ja nosta leivinpaperoidun uunipellin päälle. Muotoile tanko kranssin muotoon niin, että toinen rullan päistä menee toisen sisään. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Sivele pintaan maitoa ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista kranssia 175-asteisen uunin keskitasossa noin 40 minuuttia.

Katso myös nämä lohireseptit:

lohipiirakka

Tulinen lohipiirakka

omeletti-lohirullat

Omletti-lohirullat

Ylellinen lohipiirakka

Lohipiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohi-parsakaalikranssi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.