Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohivoileipäkakku

Lohivoileipäkakku saa makua ja ruokaisuutta kylmä- ja lämminsavulohesta. Tällä ohjeella valmistat juhliisi komean klassisen lohivoileipäkakun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Lohivoileipäkakku

  • 12 vehnälesepaahtoleipäviipaletta
  • 6 ruispaahtoleipäviipaletta

Kostutus

  • 1 ¾ dl maitoa tai sitruunavettä

Täyte

  • 200 g kylmäsavulohta
  • 200 g lämminsavulohta
  • 1 nippu tilliä
  • 400 g ranskankermaa
  • 600 g ruohosipulituorejuustoa
  • ½ dl sitruunamehua
  • musta- ja valkopippuria

Kuorrutus

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g ranskankermaa

Koristelu

  • tuorekurkkua
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 120 g kylmäsavulohta
  • 150 g lämminsavulohta
  • salaatinlehtiä
  • 1 sitruuna

Valmistusohje

Lohivoileipäkakku tehdään helposti näin:

1. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Hienonna lämminsavulohi.

2. Hienonna tilli. Sekoita tillisilppu, ranskankerma, tuorejuusto, sitruunamehu ja pippurit. Jaa seos kahteen kulhoon.

3. Sekoita toiseen kulhoon kylmäsavulohi ja toiseen lämminsavulohi.

4. Leikkaa leivistä ohuelti reunat pois. Asettele tarjoilulautaselle tiiviisti vierekkäin kuusi vehnälesepaahtoleipää (2 x 3). Kostuta leipäviipaleet maidolla tai sitruunavedellä.

5. Levitä päälle ensimmäinen kalatäyte. Lado sen päälle ruispaahtoleivät ja kostuta. Lisää toinen kalatäyte sekä kanneksi loput vehnäleseleivät. Kostuta.

6. Lohivoileipäkakku saa tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

7. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma ja levitä seos kakun pinnalle. Tasoita lohivoilepäkakun reunat huolellisesti.

Vinkki: Lohivoileipäkakku sopii mainiosti yo-juhlien ja valmistujaisten buffet-pöytään. Katso kuvalliset ohjeet lohi-voileipäkakun koristelemiseen täältä.

Lue myös Anna.fi: Voileipäkakku on juhlapöytien suosikki – näillä vinkeillä onnistut!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohivoileipäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.