Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohicarpaccio ja mätimalja

Mätimalja ja lohicarpaccio on helmeilevä herkku. Miedosti suolattu lohi leikataan ohuiksi viipaleiksi ja tarjotaan carpacciona mädin, punasipulin ja smetanan kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Lohicarpaccio:

  • 500 g lohta
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa

Lohicarpaccion pinnalle:

  • karkeaa merisuolaa myllystä
  • mustapippuria myllystä
  • oliiviöljyä
  • 1 limetin mehu

Mätimalja yhdelle:

  • 0.5 dl mätiä
  • 1 tl smetanaa
  • silputtua punasipulia
  • mustapippuria myllystä
  • tilliä

Valmistusohje

Lohicarpaccio valmistuu näin:

1. Hiero suola lohen pintaan ja anna maustua tunti kylmässä. Sekoita mehu öljyyn.

2. Kaavi suolarakeet pinnalta. Leikkaa lohi paperinohuiksi viipaleiksi ja nostele ne annoslautasille. Hierrä myllystä lohiviipaleille suolaa ja mustapippuria. Asteta lohicarpaccio tarjolle kauniille vadille tai lautaselle. Pirskota päälle limetillä maustettua öljyä.

3. Lusikoi mäti pieneen maljaan tai lasiin. Nosta päälle smetanaa ja sipulisilppua. Viimeistele malja mustapippurirouheella ja tillillä.

Katso myös: Toast Skagen – tämä voileipä yhdistää katkaravut ja mädin täydelliseksi herkuksi!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mäti-savulohiherkku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohicarpaccio ja mätimalja

Sinun täytyy kommentoidaksesi.