Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohikääröt

Lohikääröt tehdään graavilohesta ja täytetään tuorejuustolla, joka on maustettu aurinkokuivatuilla tomaateilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Lohikääröt

  • 500 g graavisuolattua lohta
  • 150 g vuohenmaitotuorejuustoa tai valkosipulituorejuustoa
  • 10 kpl aurinkokuivattua tomaattia
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

Lohikääröt tehdään helposti näin:

  1. Leikkaa graavattu lohi ohuenohuiksi viipaleiksi tai, jos aika on kortilla käytä kaupan valmiiksi siivuttamia graavilohiviipaleita.
  2. Silppua aurinkokuivatut tomaatit pieniksi. Sekoita silputut aurinkokuivatut tomaatit juuston joukkoon samalla notkistaen juustoa.
  3. Levitä juustoseos lohiviipaleille ja kääri rulliksi ja laita tarjoiluvadille.  Korista vati timjamin oksilla. Tarjoa lohikääröt juhla-aterian alkupalana tai joulun kalaherkkujen kanssa.

Lue myös: Joulun graavikalat saavat makua marjoista, tervasta ja konjakista – 5 helppoa ohjetta

Lue myös Anna.fi: Joulupöydän kalaherkut – poimi reseptit graavilohesta chilisilakoihin ja lipeäkalaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohikääröt

Sinun täytyy kommentoidaksesi.