Lohipiiraat ja sitruuna-kaprisvoisulaa
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Taikina:
- 4 dl vehnäjauhoja
- 175 g voita tai margariinia
- 1 kananmunankeltuainen
- 0.5 dl vettä
- 1 tl etikkaa
- ripaus suolaa
täyte:
- 300 g tuoretta lohta
- ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
- 8 isoa herkkusientä
- 1 rkl voita
- 1 sipuli
- 1.5 dl keitettyä puuroriisiä
- 3 keitettyä kananmunaa
- 3 rkl hienonnettua tilliä
voiteluun:
- 1 kananmunanvalkuainen
Sitruuna-kaprisvoi:
- 100 g voita
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl kapriksia
Valmistusohje
1. Sekoita nopeasti notkea taikina. Kääri kelmuun ja nosta kylmään.
2. Nypi lohi ruodottomaksi ja leikkaa reiluiksi viipaleiksi. Paista ne pikaisesti kuivalla teflonpannulla molemmin puolin. Mausta. Pilko herkkusienet ja paahda kuivalla pannulla, jotta nesteet haihtuvat. Lisää voinokare, hienonnettu sipuli ja kääntele. Sekoita seos riisiin.
3. Kauli taikina levyksi. Paina kuusi kiekkoa (halk. noin 9 cm ja 11 cm) metallimuotilla tai -kannella. Nosta pienemmät taikinakiekot leivinpaperoidulle uunipellille.
4. Lado täytteet pohjien päälle, jätä reunoille noin 2 cm tyhjää. Voitele reunat vedellä. Nosta pohjalle sieni-riisiseosta, kalaviipaleet, hienonnettu tilli ja kuoritut munaviipaleet. Ripottele päälle hieman suolaa ja rouhittua valkopippuria.
5. Venytä suuremmat taikinakiekot kansiksi. Painele ylijäävistä taikinapaloista koristeita. Voitele kansi valkuaisella. Painelereunat huolellisesti kiinni haarukalla.
6. Paista 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on rapea ja kypsä. Tarjoa sitruunalla ja kapriksilla maustetun voisulan kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohipiiraat ja sitruuna-kaprisvoisulaa