Lohisushi
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Riisitäyte:
- 2 dl sushiriisiä
- 2.5 dl vettä
Etikkaliemi:
- 3 rkl Mirin-riisiviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 250 g kylmäsavulohta
- 250 g tuoresuolattua lohta
- 2 dl mätiä
koristeeksi:
- ruohosipulia
Valmistusohje
- Huuhdo riisit kolmeen kertaan. Kaada riisi kattilaan ja kaada vesi päälle. Anna riisin seistä kylmässä vedessä noin 15 minuuttia. Kuumenna riisi kannella peitettynä kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta riisiä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Kytke lämpö pois ja anna riisin hautua vielä kymmenisen minuuttia.
- Kiehauta riisin kypsyessä etikkaliemi ja anna sen jäähtyä. Kaada jäähtynyt liemi leikkaavin liikkein sekoittaen riisin joukkoon. Jäähdytä nopeasti viuhkalla tai vaikkapa lehdellä tuulettaen.
- Leikkaa kalat ohuen ohuiksi viipaleiksi. Lado kylmäsavulohiviipaleet leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Levitä jäähtynyt riisi päälle ja peitä riisi graavilohiviipaleilla. Peitä vuoka ja anna ruoan jäähtyä jääkaapissa noin tunnin ajan. Leikkaa neliöiksi ja korista pinta mädillä ja ruohosipulilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohisushi