Reseptit

Lounassalaatti

Ainekset

  • 4-8 perunaa (keitettyä)
  • 1 pussi (300 g) ohuita, vihreitä papuja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 tomaattia
  • 200-300 g fetaa tai kotijuustoa
  • muutama hillosipuli, oliivi tai kapris
  • oreganoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliivi- tai rypsiöljyä
  • vihreää salaattia,rucolaa tai mangoldinlehtiä

(mausteliemi:

  • 2.5 dl vettä
  • ¼ dl punaviinietikkaa
  • 5 rkl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 10 mustapippuria
  • 0.5 tl merisuolaa
  • chiliä)

Valmistusohje

Lounassalaatti
  1. Lisää pussillinen jäisiä papuja vähään, suolalla maustettuun veteen, kiehauta ja keitä kannen alla noin 3 minuuttia. Kaada vesi pois, huuhdo pavut nopeasti kylmällä vedellä ja valuta pavuille tilkka öljyä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla valkosipulinkynnellä.
  2. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat neljälle lautaselle. Pese tomaatit ja poista kantaosa. Leikkaa lohkoiksi ja jaa lautasille. Nosta joka annokselle juustoa, vihreää salaattia ja papuja. Valuta päälle vähän öljyä, mausta kierroksella mustapippurimyllystä ja ripottele mausteeksi hiukan suolaa ja oreganoa.
  • Yllättävän näköinen salaatista tulee, jos käytät perunoiksi keitettyjä, sinisiä Blue Congo -perunoita ja tomaatin asemesta etikkapunajuuria. Juuston asemesta voit viipaloida joka lautaselle keitetyn kananmunan.
  • Punajuuret saavat mukavan maun, jos kaadat keitettyjen, kuorittujen ja vielä lämpimien punajuurien päälle kuuman, keitetyn mausteliemen mausteineen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lounassalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.