Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Luumu-aprikoosisose

Luumu-aprikoosisose saa raikkaan maun sitruunasta. Itse tehty luumu-aprikoosisose maistuu herkulliselta paahdetun leivän päällä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Luumu-aprikoosisose

  • 1 ½ kg luumuja
  • 1 ½ kg aprikooseja
  • 2 dl vettä
  • 2 sitruunan mehu
  • 12 dl (1 kg) sokeria

Valmistusohje

Luumu-aprikoosisose valmistuu helposti näin:Luumu-aprikoosisose

1. Huuhdo ja halkaise hedelmät ja poista niistä kivet. Pane hedelmät, vesi ja sitruunamehu kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

2. Soseuta seos sosemyllyssä ja lisää sokeri. Keitä noin 10 minuuttia. Jaa luumu-aprikoosisose puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin ja sulje tölkit heti.

Vinkki: Säilö sato purkkeihin ja pakastimeen – kokosimme parhaat vinkit säilöntään

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään aprikoosi-anishillo


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumu-aprikoosisose

Sinun täytyy kommentoidaksesi.