Luumu-aprikoosisose
Luumu-aprikoosisose saa raikkaan maun sitruunasta. Itse tehty luumu-aprikoosisose maistuu herkulliselta paahdetun leivän päällä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Luumu-aprikoosisose
- 1 ½ kg luumuja
- 1 ½ kg aprikooseja
- 2 dl vettä
- 2 sitruunan mehu
- 12 dl (1 kg) sokeria
Valmistusohje
Luumu-aprikoosisose valmistuu helposti näin:Luumu-aprikoosisose
1. Huuhdo ja halkaise hedelmät ja poista niistä kivet. Pane hedelmät, vesi ja sitruunamehu kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
2. Soseuta seos sosemyllyssä ja lisää sokeri. Keitä noin 10 minuuttia. Jaa luumu-aprikoosisose puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin ja sulje tölkit heti.
Vinkki: Säilö sato purkkeihin ja pakastimeen – kokosimme parhaat vinkit säilöntään
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään aprikoosi-anishillo
Kommentoi
Kommentoi juttua: Luumu-aprikoosisose