Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Luumu-leipävanukkaat

Luumu-leipävanukkaat, brittiläinen herkkujälkkäri syntyy hieman kuivahtaneista leivistä ja tuoreista luumuista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Luumu-leipävanukkaat:

  • 8-10 tuoretta luumua
  • 1 dl sokeria
  • noin 12 viipaletta vaaleaa kuivahtanutta leipää
  • 100 g voita
  • 1 dl appelsiinimarmeladia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa

koristeluun

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Huuhtele ja puolita luumut. Nosta luumut vuokaan ja ripottele päälle puolet sokerista. Kypsennä 15 minuuttia. Nosta jäähtymään.

2. Leikkaa leivistä reunat, voitele leivät voilla ja marmeladilla. Lado leivät voideltuun uunivuokaan kerroksittain luumujen kanssa.

3. Riko kulhossa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma, maito ja loput sokerista. Valuta muna-kermaseos vuokaan leipien päälle. Anna leipien turvota 10 minuuttia.

4. Paista luumu-leipävanukasta 200-asteisen uunin alatasolla 25-30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Koristele luumu-leipävanukkaat tomusokerilla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumu-leipävanukkaat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.