Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Luumu- tai kriikunahyytelö

Kirpakka luumuista tai kriikunoista tehty hyytelö kruunaa juustotarjottimen. Kokoa juustotarjotin kotimaisista tilajuustoista ja tarjoa ne aromikkaan hyytelön kanssa. Tällä ohjeella valmistat litran hyytelöä.

Ainekset

Luumu- tai kriikunahyytelö:

  • 1 l luumu- tai kriikunamehua (noin 1,2 kg hedelmiä)
  • 1 kg sokeria
  • 1 kanelitanko
  • (¾ tl pektiiniä, ¾ tl sitruunahappoa ja 2 tl sokeria)

Valmistusohje

1. Valmista luumuista tai kriikunoista höyrymehua.

2. Mittaa mehu kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kanelitanko ja sokeri vähitellen joukkoon sekoitellen. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia.

3. Tee koe: Tipauta hyytelöä kylmälle lautaselle ja vedä siihen vako lusikalla. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista. Jos vako umpeutuu, jatka keittämistä viitisen minuuttia. Jos se vieläkään ei hyydy, lisää pektiini-sitruuna-happosokeriseos ja keitä pari minuuttia.

4. Kaada hyytelö puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin ja sulje kansilla.

Katso myös: Lumoavat luumureseptit

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumu- tai kriikunahyytelö

Sinun täytyy kommentoidaksesi.