Reseptit

Luumukakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 0.5 dl vettä
  • 150 g mantelimassaa
  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • noin 6 luumua
  • 1 dl sokeria
  • leivitykseen korppujauhoa

Valmistusohje

Luumukakku

1. Kiehuta vesi ja murenna mantelimassa kuumaan veteen. Hiero pehmeäksi massaksi. Anna jäähtyä.

2. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon jäähtynyt mantelimassa. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.

3. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, ja kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun uunivuokaan.

4. Huuhdo ja halkaise luumut. Poista kivet. Pistele hedelmät kakkutaikinaan ja ripota sokeria päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumukakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.