Luumukompotti
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 6 tuoretta luumua
- 4 rkl vettä
- ¾ dl ruokokidesokeria
- 0.5 tl kardemummaa
Valmistusohje
Luumukompotti keitetään tuoreista luumuista ja maustetaan kardemummalla. Luumukompotti sopii jälkiruoaksi jäätelön kera tai aamupalaksi puuron tai myslin kanssa.
1. Huuhtele ja halkaise luumut, poista kivet ja pilko. Nosta hedelmäpalat kattilaan veden, sokerin ja kardemumman kanssa.
2. Keitä luumukompottia hiljalleen noin 10 minuuttia ilman kantta välillä sekoittaen. Anna jäähtyä.
Kokeile myös muita luumuherkkuja:
Paahdetut luumut
Luumumarmeladi
Suklainen luumuhillo
Ruoka.fi: Luumuchutney
Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Luumukompotti