Reseptit

Luumukompotti

Ainekset

  • 6 tuoretta luumua
  • 4 rkl vettä
  • ¾ dl ruokokidesokeria
  • 0.5 tl kardemummaa

Valmistusohje

Luumukompotti

Luumukompotti keitetään tuoreista luumuista ja maustetaan kardemummalla. Luumukompotti sopii jälkiruoaksi jäätelön kera tai aamupalaksi puuron tai myslin kanssa.

1. Huuhtele ja halkaise luumut, poista kivet ja pilko. Nosta hedelmäpalat kattilaan veden, sokerin ja kardemumman kanssa.

2. Keitä luumukompottia hiljalleen noin 10 minuuttia ilman kantta välillä sekoittaen. Anna jäähtyä.

Kokeile myös muita luumuherkkuja:
Paahdetut luumut
Luumumarmeladi
Suklainen luumuhillo
Ruoka.fi: Luumuchutney

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumukompotti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.