Luumuleivokset

Luumuleivokset 

60
min
16 annosta
30-60 min

Ainekset

1 pussi kuivattuja luumuja
1-2 dl vettä
2-3 rkl sokeria

pohja

1 kg kaulittuja voitaikinalevyjä (valmispakaste)

Punssikreemi

100 g sokeria
3 rkl vettä
2 kananmunankeltuaista
200 g huoneenlämpöistä voita
2 rkl punssia

Kuorrutus

2 kananmunanvalkuaista
4-5 dl tomusokeria
pari tippaa sitruunamehua

koristeeksi

hopeakuulia, hopeista koristehilettä tms.

Valmistusohje

Luumuleivokset syntyvät helposti valmiista voitaikinasta. Elegantit leivokset täytetään luumuhillolla ja punssikreemillä.

1. Keitä luumut ja vesi sekoittaen, kunnes luumut hajoavat ja hillo on tasaista. Veden määrä riippuu luumujen kuivuusasteesta. Mausta sokerilla. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Kaulitse sulanut levy hieman neliömäisemmäksi ja jaa yksi levy neljään osaan. Pistele leivospohjan keskeltä ja laita pistellylle alueelle noin puoli ruokalusikallista hieman jäähtynyttä luumuhilloa. Paista leivoksia 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

3. Keitä vesi ja sokeri lankamaiseksi, anna jäähtyä hieman. Vatkaa keltuaisia hieman ja lisää sokerivesi vähitellen. Lisää seuraavaksi voi palasina ja vatkaa hyvin. Lisää viimeisenä kreemiin punssi.

4. Jäähtyneille leivospohjille luumuhillon päälle levitetään punssikreemi. Luumu voi olla hieman kuopassa. Luumukuoppa tasoitetaan kreemillä ja leivoksesta tehdään tasainen.

5. Sekoita kananmunan valkuaisista ja tomusokerista sopivan juokseva kuorrute, mausta sitruunamehulla. Levitä kuorrute tasaisesti luumuleivosten päälle ja ripottele viimeiseksi talvisia koristeita.

Vinkki: Voit tehdä punssikreemiä puolet vähemmän ja lisätä sen nokareina ja sokerikuorrutusta raitoina.

Resepti: Johanna Muhonen, Keuruu

Kokeile myös muita luumuisia leivonnaisia:
Luumutäytekakku
Luumutartaletit
Luumutortut
Ruoka.fi: Luumu-kookossydämet

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
16.12.2014
Kotiliesi