Luumu-ohrapuuro
Ohrapuuron tekeminen ei vie kauan aikaa, kun käytät rikottuja ohrasuurimoita. Rikotut ohrasuurimot rouhitaan tavallista hienommaksi, joten niistä saa puuron keittämällä jo varttitunnissa. Luumut tuovat tähän uunipuuroon ihanan makeuden.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Luumu-ohrapuuro
- 1 l maitoa
- 1 ½ dl rikottuja ohrasuurimoita
- 2 dl kuivattuja luumuja suikaloituna
- 1/3 dl sokeria
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Luumu-ohrapuuro valmistuu helposti näin
1. Mittaa ainekset uunivuokaan ja sekoita.
2. Kypsennä ohrapuuroa 175 asteessa noin 30 minuuttia tai miedommassa lämmössä pitempään.
Lue myös: Aloitatko sinäkin aamusi puurolla? Kokosimme parhaat puuronystävän reseptit!
Lue myös Anna.fi/ruoka: Omenainen uunipuuro
Kommentoi
Kommentoi juttua: Luumu-ohrapuuro
Onko ohjeessa käytetyt luumut tuoreita vai kuivattuja ?
Ohrapuuron reseptissä on käytetty kuivattuja luumuja. Yhtä hyvin puuron sekaan voi suikaloida tuoreita luumuja.