Luumutortut tuoreista luumuista

Luumutortut tuoreista luumuista 

60
min
1
15 annosta
30-60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

1 pkt (500 g/ 5 kpl) voitaikinalevyjä

Voiteluun

1 kananmuna
noin 1 ½ dl vaniljarahkaa
3 isoa tuoretta punaista luumua
3 rkl raesokeria

Valmistusohje

1. Kauli sulaneet taikinalevyt hieman leveämmiksi levyiksi. Leikkaa jokainen levy kuudeksi neliönmuotoiseksi levyksi.

2. Asettele kaksi neliötä ristikkäin, jotta ne muodostavat tähtikuvion. Paina jokaiseen viineriin rengasmainen syvennys snapsilasilla, jonka halkaisija on 5 cm. Näin saat levyt tarttumaan toisiinsa. Voitele reunat kananmunalla.

3. Jaa vaniljarahka viinereiden keskelle ja viipaloi päälle luumua. Ripottele torttujen pinnalle kidesokeria. Paista luumutorttuja 225-asteisen uunin keskitasossa 13-15 minuuttia.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
28.11.2012
Kotiliesi
  • 1