Maa-artisokkakeitto
Pehmeäarominen maa-artisokkakeitto saa tässä reseptissä väriä porkkanasta, valkosipulista ja muskottipähkinästä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Maa-artisokkakeitto
- 2 porkkanaa
- 500 g maa-artisokkaa
- 200 g Rosamunda-perunaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- öljyä tai voita
- kasvisliemikuutio
- noin 1 l vettä
- 1 dl kermaa
- ripaus valkopippuria
- 1 tl suolaa
- muskottipähkinää
Valmistusohje
1. Kuori juurekset ja perunat. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota sipulisilppu rasvassa. Lisää vesi ja kasviliemikuutio, kuumenna kiehuvaksi. Paloittele porkkanat liemeen ja keitä noin 15 minuuttia. Lisää muut kasvikset ja keitä puolisen tuntia.
2. Soseuta keitto. Lisää mausteet ja kerma. Voit tehdä keitosta myös vaahtoavan sekoittamalla vispilällä joukkoon kevyesti vaahdotettua kermaa ja alkoholitonta, kuohuvaa kuusenkerkkäjuomaa.
Lue myös: Makoisa maa-artisokka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maa-artisokkakeitto