Maa-artisokkalaatikko
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 0.5 kg maa-artisokkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria rouhittuna
- 2 kananmunaa
- 2 dl ranskankermaa
Valmistusohje
- Kuori sileämmät maa-artisokat ja keitä ne vedessä. Keitä epätasaisemmat maa-artisokat kuorineen ja kuori ne keitettyinä. Kypsymisaika on 5-15 minuuttia. Kokeile kypsymistä jokaisen maa-artisokan kohdalla erikseen tikulla pistäen. Kypsä maa-artisokka on pehmeä. Ylikypsänä se halkeaa herkästi.
- Soseuta kypsät maa-artisokat esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon mausteet, munat ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada voideltuun uunivuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maa-artisokkalaatikko
Sopiiko muikut näiden kans