Reseptit

Maa-artisokkalaatikko

Ainekset

  • 0.5 kg maa-artisokkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria rouhittuna
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl ranskankermaa

Valmistusohje

Maa-artisokkalaatikko
  1. Kuori sileämmät maa-artisokat ja keitä ne vedessä. Keitä epätasaisemmat maa-artisokat kuorineen ja kuori ne keitettyinä. Kypsymisaika on 5-15 minuuttia. Kokeile kypsymistä jokaisen maa-artisokan kohdalla erikseen tikulla pistäen. Kypsä maa-artisokka on pehmeä. Ylikypsänä se halkeaa herkästi.
  2. Soseuta kypsät maa-artisokat esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon mausteet, munat ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada voideltuun uunivuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Maa-artisokkalaatikko

Tapani

Sopiiko muikut näiden kans

Sinun täytyy kommentoidaksesi.