Reseptit

Maapähkinänapit

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 dl pehmeää maapähkinävoita (luomu)
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Maapähkinänapit

1. Vaahdota monitoimikoneessa rasva, maapähkinätahna ja sokeri. Lisää muna ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta tunniksi viileään tekeytymään.

2. Leivo taikinasta noin 3 cm paksuinen pötkö. Leikkaa noin sentin paksuisia viipaleita ja nosta keksit leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä väleihin leviämisvaraa.

3. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa 10–12 minuuttia.

4. Paina heti lämpimien keksien pintaan noin 4 senttiä halkaisijaltaan olevalla cocktaillasilla tai korkilla kekseihin syvennys ja pillillä kaksi reikää. Leikkaa pilliä tarvittaessa, jos se täyttyy taikinasta.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maapähkinänapit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.