Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Madeleinet

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl erikoishienoa sokeria (Siro)
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 75 g sulatettua voita

Valmistusohje

 

Madeleinet ovat ranskalaisia, simpukanmuotoisia kakkusia, jotka tarjotaan klassisesti teen kanssa. Hyvien ystävien seuraa kruunaa hienostuneen herkkuhetken.

1. Voitele simpukan muotoiset madeleine-pellin kolot voilla. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon sitruunan kuori ja mehu sekä jauhoseos.

3. Jaa taikina pelille ja nosta se 10 minuutiksi jääkaappiin.

4. Paista madeleineja 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Irrota madeleinet pelliltä ja seulo pinnalle tomusokeria.

Kokeile myös muita ranskalaisia klassikkoleivonnaisia: Masariinit Florentiinit Financier-leivokset Ruoka.fi: Ranskalainen sitruunapiirakka

Kuva: Kristiina Kurronen/OM-arkisto

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Madeleinet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.