Madeleinet
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 24 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 1 dl erikoishienoa sokeria (Siro)
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- ¾ tl leivinjauhetta
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl sitruunan raastettua kuorta
- 75 g sulatettua voita
Valmistusohje
Madeleinet ovat ranskalaisia, simpukanmuotoisia kakkusia, jotka tarjotaan klassisesti teen kanssa. Hyvien ystävien seuraa kruunaa hienostuneen herkkuhetken.
1. Voitele simpukan muotoiset madeleine-pellin kolot voilla. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon sitruunan kuori ja mehu sekä jauhoseos.
3. Jaa taikina pelille ja nosta se 10 minuutiksi jääkaappiin.
4. Paista madeleineja 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Irrota madeleinet pelliltä ja seulo pinnalle tomusokeria.
Kokeile myös muita ranskalaisia klassikkoleivonnaisia: Masariinit Florentiinit Financier-leivokset Ruoka.fi: Ranskalainen sitruunapiirakka
Kuva: Kristiina Kurronen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Madeleinet