Makea mallasleipä

Makea mallasleipä 

60+
min
yli 60 min

Ainekset

2 dl vettä
1.5 dl maltaita
2.5 dl omenasosetta
3 dl omenamehua
50 g hiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
2 dl siirappia
1 rkl suolaa
0.5 dl öljyä
2 rkl piparkakkumaustetta
3 dl ruisjauhoja
noin 7 dl hiivaleipäjauhoja

pinnalle:

1 dl siirappia
tilkka vettä

Valmistusohje

 

  • 2 leipää
  • maltaiden liotus yön yli
  • valmistusaika noin 2 tuntia

 

  1. Kaada maltaiden päälle kädenlämpöinen vesi ja liota maltaita vedessä yli yön.
  2. Kuumenna omenamehu kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, omenasose, mausteet, rasva ja jauhot. Alusta pehmeä taikina. Kohota taikinaa puolisen tuntia.
  3. Jaa taikina kahteen leipävuokaan ja kohota. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.Voitele kypsät leivät vedellä löysennetyllä siirapilla.
  • VINKKI: Taikinasta voi tehdä myös pikkuisia leipiä annosvuoissa.
13.12.2007
Kotiliesi