Makeat tuulihatut
Makeat tuulihatut täytetään sitruunaisella ja kermaisella rahkalla. Salmiakkisiirappi viimeistelee herkullisen tuulihattutornin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 60 annosta
Ainekset
Makeat tuulihatut:
- 6 dl vettä
- 200 g voita
- 2 tl suolaa
- 5 dl erikoisvehnäjauhoja
- 8 kananmunaa
Tuulihattujen täyte:
- 100 g valkosuklaata
- 1 rkl kermaa
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 400 g lime-valkosuklaarahkaa
- 1 limetin raastettu kuori
Turkinpippurisiirappi
- 150 g Turkinpippuri-makeisia
- ½ dl kuumaa vettä
- 1 dl ruokosokerisiirappia
Viimeistelyyn
- tomusokeria
Valmistusohje
Makeat tuulihatut leivotaan näin:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja peitä 2 uunipeltiä leivinpaperilla. Mittaa jauhot kulhoon ja riko kananmunat mittakannuun.
2. Kiehauta vesi, voi ja suola paksupohjaisessa kattilassa. Laske hieman lieden lämpö-tilaa ja lisää seokseen jauhot koko ajan puuhaarukalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kunnes seos muuttuu taikinamöykyksi. Ota kattila liedeltä ja anna taikinan jäähtyä hetki.
3. Lisää kananmunat taikinan joukkoon yksitellen sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten. Sekoita kunnes taikina on sileää. Nostele kahdella pikkulusikalla nokareita pellille. Voit myös lusikoida taikinan pursotinpussiin ja pursottaa ruusukkeina pellille.
4. Paista tuulihatut niiden koosta riippuen 20-25 minuuttia 200-asteisen uunin keskitasolla. Tuulihattujen tulee olla vaaleanruskeita ja keveiksi kuivahtaneita. Älä avaa uunilukkua paistamisen aikana äläkä tärisytä liettä, silla tuulihatut lysähtävät herkästi. Tuulihatut voi pakastaa.
5. Valmista täyte tuulihattujen jäähtyessä. Sulata suklaa kermatilkan kanssa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi massaksi ja täytä makeat tuulihatut joko lusikoimalla täytettä halkaistun leivonnaisen sisään tai pursottamalla.
6. Mittaa siirapin ainekset kattilaan ja kuumenna. Keitä kymmenisen minuuttia, kunnes seos muuttuu siirapiksi. Levitä lusikalla tuulihattujen pohjaan siirappia ja lado tarjoiluvadille leivonnaisista torni tai keko. Valuta lopuksi siirappia tuulihattutornin päälle ja seulo pinnalle tomusokeria.
Lue myös: Täytekakkuja ja tuulihattuja kahvipöytään!
Lue myös Anna.fi: Suklaatuulihatut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Makeat tuulihatut