Reseptit

Maksapatee

Ainekset

  • 600 g naudan maksaa
  • 150 g pekonia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • öljyä
  • 4 vaaleaa paahtoleipäviipaletta
  • 2 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl timjamia
  • 1 rkl konjakkia
  • pinnalle:
  • 150 g pekonia
  • laakerinlehtiä

Valmistusohje

Maksapatee

 

  1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä. Suikaloi pekoni. Mittaa ainekset tehosekoittajaan ja pyöräytä tasaiseksi massaksi.
  2. Kaada seos voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Korista pinta pekoniviipaleilla ja laakerinlehdellä. Aseta vuoka uunipannulle, jonka pohjalla on vettä. Peitä vuoka foliolla.
  3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Poista folio ja jatka kypsentämistä 20 minuuttia. Tarjoa annospaloina punajuurihillon ja karpalohillon kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Maksapatee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.