Maksapatee
Ainekset
- 600 g naudan maksaa
- 150 g pekonia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- öljyä
- 4 vaaleaa paahtoleipäviipaletta
- 2 dl kermaa
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl timjamia
- 1 rkl konjakkia
- pinnalle:
- 150 g pekonia
- laakerinlehtiä
Valmistusohje
- Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä. Suikaloi pekoni. Mittaa ainekset tehosekoittajaan ja pyöräytä tasaiseksi massaksi.
- Kaada seos voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Korista pinta pekoniviipaleilla ja laakerinlehdellä. Aseta vuoka uunipannulle, jonka pohjalla on vettä. Peitä vuoka foliolla.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Poista folio ja jatka kypsentämistä 20 minuuttia. Tarjoa annospaloina punajuurihillon ja karpalohillon kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maksapatee