Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Makupaloja

Makupalat eli helpot suolaiset pikkupiirakat leivotaan näppärästi kaupan valmiista piirakkataikinasta. Piirakoiden suolainen täyte rakennetaan oman makumieltymyksen mukaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Makupalat eli pienet suolaiset piirakat

  • 400 g piirakkataikinaa

Makupalojen juustotäyte

  • 200 g esimerkiksi manchegoa tai cheddar-juustoa

Makupalojen kasvistäyte

  • ohueksi viipaloitua kesäkurpitsaa
  • kirsikkatomaattien puolikkaita

Makupalojen koristeeksi

  • rucolaa
  • parmankinkkuviipaleita
  • rapeaksi paistettuja sipulisilppua

Valmistusohje

Makupalat leivotaan valmiista piirakkataikinasta näin helposti:

1. Paina sulatetusta ja kaulitusta valmiista piirakkapohjasta halkaisijaltaan 4–5 senttimetrin kokoisia pyöreitä annoskiekkoja.

2. Nosta piirakkakiekkojen päälle makusi mukaan joko erilaisia juustoja tai ohueksi viipaloituja kasviksia, kuten kesäkurpitsaa, tomaattia tai perunaa.

3. Paista makupalat 200 asteessa kunnes pinnat ovat saaneet kauniin värin. Koristele lämpimät makuapalat esimerkiksi rucolan-lehdellä, parmankinkkuviipaleella tai rapeaksi paistetulla sipulilla. Tarjoile makupalat vaikkapa pikkujouluissa, lahjanvalvojaisissa tai glögijuhlissa.

Lue myös: Näin leivotaan pienet sipulipiirakat

Lue myös Anna.fi: Hurmaavat suolaiset piirakat – mehevä piirakka on illanistujaisten luottoherkku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Makupaloja

Sinun täytyy kommentoidaksesi.