Mangoldikääröt
Mangoldikääröt ovat maukkaita kasviskääryleitä, jotka täytetään riisillä ja kantarelleilla. Kuumenna kääröt höyryttämällä tai uunissa paahtamalla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
mangoldikääryleet eli mangoldikääröt
- mangoldin lehtiä
- vettä
- suolaa
mangoldikääryleiden täyte
- 2 dl pitkäjyväistä riisiä
- 5 dl kasvis- tai kanalientä
- 1 l kantarelleja
- öljyä
- 2-3 kesäsipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- kourallinen minttua tai tilliä
- kourallinen persiljaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
Mangoldikääryleet valmistuvat näin:
1. Kiehauta vesi ja ryöppää mangoldin lehdet nopeasti. Nosta lehdet lävikköön valumaan.
2. Keitä riisi. Huuhdo ja silppua sienet, sekä sipulit ja valkosipuli. Kuullota silput öljyssä. Käytä isot lehdet kääröihin ja silppua pienet täytteeseen. Lisää täytteeseen silputut yrtit. Lusikoi täyte lehdille ja pyöräytä kääröiksi.
3. Kuumenna mangoldikääryleet 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kokeile myös muita mangoldireseptejä: Lämmin kesäsalaatti Mangoldirisotto Lohi-mangoldivokki Ruoka.fi: Täytetyt kesäkurpitsan kukat mangoldipedillä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mangoldikääröt