Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikka-basilikapannacotta

Kesän herkullisin jälkiruoka syntyy mansikoiden ja basilikoiden kera tarjotusta pannacottasta. Verraton herkku - kokeile!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Mansikka-basilikapannacotta

  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 dl maitoa
  • 2 rkl makeaa mansikkamehutiivistettä
  • 2 dl Multi-hyytelösokeria
  • 1 prk (200 g) pakastemansikkasosetta
  • 1 rkl hienonnetua basilikaa

koristeeksi:

  • tuoreita lohkottuja mansikoita
  • basilikanlehtiä

Valmistusohje

Mansikka-basilikapannacotta tehdään helposti näin:

1. Keitä kattilassa kermaa, maitoa, mehutiivistettä ja Multi-sokeria puolisen minuuttia ja nosta kattila syrjään.

2. Sekoita joukkoon sulatettu mansikkasose ja hyvin hienonnettu basilika. Kaada seos kahdeksaan annosmaljaan. Anna hyytyä viileässä muutama tunti ennen tarjoilua.

3. Perkaa ja lohko mansikat ja sekoita joukkoon hienonnettua tuoretta basilikaa. Anna mansikoiden maustua ja mehustua hyytymisen ajan. Koristele annokset mansikoilla ja basilikanlehdillä.

Katso myös: Mansikassa maistuu kesä – 5 makeaa ohjetta

Katso myös Anna.fi/ruoka: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikka-basilikapannacotta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.