Mansikka-marenkitorttu
Mansikka-marenkitorttu kootaan valmiista marenkilevyistä, joiden välissä vuorottelevat pehmeä mascarpojenjuusto sekä tuoreet mansikat. Kakku on helppo ja nopea tehdä ja onnistuu vaikka mökkiolosuhteissa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 7 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Marenkipohjat:
- 2 kpl valmiita marenkipohjia
täyte:
- 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
- 150 g ranskankermaa
- 2-3 rkl rkl tomusokeria
- 1 vaniljatanko
- tai reilu 1 tl vaniljasokeria
- 1–2 palaa hillottua inkivääriä
- 3 rkl sitruunamehua
päälle:
- ½ l mansikoita
koristeluun:
- mintunlehtiä
tarjoiluun:
- 2 dl kinuskikastiketta
Valmistusohje
1. Notkista mascarponejuusto ranskankermalla. Mausta sokerilla. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus täytteen joukkoon. Raasta tai hienonna hillottu inkivääri. Lisää hillottu inkivääri ja sitruunamehu täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
2. Poista mansikoista kannat ja leikkaa ne 2-4 osaan koon mukaan.
3. Asettele marenkilevy tarjoilualustalle. Lusikoi päälle puolet täytteestä ja asettele puolet mansikoista. Nosta päälle toinen marenkilevy ja lusikoi sen päälle loput täytteestä. Asettele loput mansikat tortun päälle.
Katso myös: Kesän helpoimmat leivonnaiset – nämä leivot ilman uunia
Anna.fi/ruoka: Marenki-suklaa-kinuskikakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikka-marenkitorttu