Mansikkaiset croissantit

Mansikkaiset croissantit 

60+
min
10 annosta
yli 60 min

Ainekset

Taikina:

2.5 dl täysmaitoa
25 g hiivaa
¾ tl suolaa
1 rkl sokeria
noin 5 dl vehnäjauhoja
100 g kylmää voita tai margariinia
1 muna

täyte:

briejuustoa
salaatinlehtiä
mansikoita
(balsamiviinietikkaa)

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet. Alusta jauhot vähitellen taikinaan niin, että muodostuu kiinteä hiivataikina. Anna kohota 30-45 minuuttia.

2. Kauli jauhotetulle pöydällä taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Vuole kylmästä voista veitselle ohuita lastuja ja peitä niillä 2/3 taikinalevystä. Taita levy kolmin kerroin siten, että rasvaton osa jää keskelle. Kauli taikina jälleen isoksi levyksi ja taita kolmin kerroin, tee sama vielä kolmannen kerran.

3. Leikkaa kaaviloitu levy kolmioiksi. Rullaa ne kolmion kannasta aloittaen sarviksi. Kohota hyvin, voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

4. Leikkaa jäähtyneet voisarvet edestä auki ja täytä salaatinlehdellä, muutamalla siivulla brie-juustoa sekä parilla halkaistulla mansikalla. Voit ripauttaa juustolle ja mansikoille muutaman pisaran balsamiviinietikkaa. Tarjoa heti.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ruokavalio:
04.07.2008
Kotiliesi