Reseptit

Mantelibriossit

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 kpl munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 12 dl vehnäjauhoja
  • 250 g voita tai margariinia

täyte:

  • 300 g mantelimassaa
  • 0.5 dl kuumaa vettä

voiteluun:

  • 1 kpl kananmuna

pinnalle:

  • mantelilastuja

kuorrutus:

  • 3 dl tomusokeria
  • tilkka vettä

Valmistusohje

Mantelibriossit

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti. Lisää mausteet ja maito-hiivaseos. Sekoita joukkoon jauhot ja lopuksi pehmeä rasva. Alusta pehmeä taikina. Anna taikinan nousta puolisen tuntia vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä.
  2. Murenna mantelimassa kulhoon ja sekoita joukkoon kuumaa vettä sen verran, että massasta tulee helposti levitettävää.
  3. Tainnuta taikina leivinalustalla vaivaamalla. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä kullekin levylle mantelimassaa. Kääri rullaksi ja leikkaa pieniksi paloiksi. Aseta palat paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin.
  4. Anna briossien kohota noin 15 minuuttia leivinliinalla peitettyinä. Voitele leivonnaiset, ripota pinnalle mantelilastuja ja paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  5. Korista jäähtyneet briossit sokerivesikuorrutuksella.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mantelibriossit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.