Mantelibriossit
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 40 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 kpl munaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 2 tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 12 dl vehnäjauhoja
- 250 g voita tai margariinia
täyte:
- 300 g mantelimassaa
- 0.5 dl kuumaa vettä
voiteluun:
- 1 kpl kananmuna
pinnalle:
- mantelilastuja
kuorrutus:
- 3 dl tomusokeria
- tilkka vettä
Valmistusohje
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti. Lisää mausteet ja maito-hiivaseos. Sekoita joukkoon jauhot ja lopuksi pehmeä rasva. Alusta pehmeä taikina. Anna taikinan nousta puolisen tuntia vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä.
- Murenna mantelimassa kulhoon ja sekoita joukkoon kuumaa vettä sen verran, että massasta tulee helposti levitettävää.
- Tainnuta taikina leivinalustalla vaivaamalla. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä kullekin levylle mantelimassaa. Kääri rullaksi ja leikkaa pieniksi paloiksi. Aseta palat paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin.
- Anna briossien kohota noin 15 minuuttia leivinliinalla peitettyinä. Voitele leivonnaiset, ripota pinnalle mantelilastuja ja paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Korista jäähtyneet briossit sokerivesikuorrutuksella.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mantelibriossit