Mantelikakkuset
Mantelikakkusissa on hiven masariinileivoksen makua, ripaus vadelmaa ja häivähdys karvasmantelia.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
pohjataikina:
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
täyte:
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 3 munaa
- pari tippaa karvasmanteliöljyä
- 2 tl appelsiinin raastettua kuorta
- 100 g mantelijauhetta
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
väliin:
- noin ½ dl vadelmahilloa
pinnalle:
- tomusokeria
- (vadelmia)
Valmistusohje
Mantelikakut eli mantelikakkuset leivotaan näin:
1. Sekoita pohjataikinan ainekset. Anna taikinan jähmettyä noin 15 minuuttia jääkaapissa. Painele taikina muffinivuokapellin syvennysten pohjalle ja reunoille. Nosta vuokiin teelusikallinen vadelmahilloa.
2. Valmista täyte. Sekoita voi ja sokeri, lisää munat yksitellen. Lisää muut ainekset. Lusikoi täyte vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja nosta leivonnaiset varovasti vuoista ja aseta tarjolle paperivuokiin. Koristele mantelikakut tomusokerilla ja halutessasi tuoreilla vadelmilla.
Lue myös: Manteli maustaa leivonnaiset
Lue myös Anna.fi/ruoka: Manteli-valkosuklaakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mantelikakkuset