Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mantelikakkuset

Mantelikakkusissa on hiven masariinileivoksen makua, ripaus vadelmaa ja häivähdys karvasmantelia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

pohjataikina:

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

täyte:

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 3 munaa
  • pari tippaa karvasmanteliöljyä
  • 2 tl appelsiinin raastettua kuorta
  • 100 g mantelijauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

väliin:

  • noin ½ dl vadelmahilloa

pinnalle:

  • tomusokeria
  • (vadelmia)

Valmistusohje

Mantelikakut eli mantelikakkuset leivotaan näin:

1. Sekoita pohjataikinan ainekset. Anna taikinan jähmettyä noin 15 minuuttia jääkaapissa. Painele taikina muffinivuokapellin syvennysten pohjalle ja reunoille. Nosta vuokiin teelusikallinen vadelmahilloa.

2. Valmista täyte. Sekoita voi ja sokeri, lisää munat yksitellen. Lisää muut ainekset. Lusikoi täyte vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja nosta leivonnaiset varovasti vuoista ja aseta tarjolle paperivuokiin. Koristele mantelikakut tomusokerilla ja halutessasi tuoreilla vadelmilla.

Lue myös: Manteli maustaa leivonnaiset

Lue myös Anna.fi/ruoka: Manteli-valkosuklaakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mantelikakkuset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.