Mantelinen luumupiiras
Tämän luumupiirakan mehevyyden salaisuus piilee runsaassa mantelitäytteessä. Luumupiiraan resepti on Kotilieden lukijakilpailun parhaimmistoa. Mantelinen luumupiiras saa täytteeksi samettisen kreemin, jossa maistuu vanilja. Aromikkaat, tuoreet luumuviipaleet koristavat piirakan pintaa.
- Kasvis
Ainekset
Mantelisen luumupiirakan pohja:
- 4 dl vehnäjauhoja
- 125 g voita
- 1/ 4 dl sokeria
- 1/ 2 dl vettä
Luumupiirakan mantelitäyte:
- 100 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 dl mantelijauhoja
- 1 tl vanilijasokeria
- 8-10 luumua
Valmistusohje
1. Nypi kulhossa jauhot ja kylmä kuutioitu voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon sokeri ja vesi. Kääntele nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen huolella välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon mantelijauhot ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi kreemiksi. Pese luumut ja halkaise. Poista kivet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
3. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä ja siirrä kaulimen avulla voideltuun, halkaisijaltaan noin 28 cm:n piirakkavuokaan.
4. Levitä kreemi pohjan päälle ja lado pinnalle luumuviipaleet. Paista 200-asteisessa uunin keskitasossa 30-35 minuuttia. Peitä mantelinen luumupiiras tarvittaessa loppuvaiheessa foliolla, jos sen pinta tummuu liikaa.
Reseptin laati: Maria Sirviö
Katso myös: Lumoavat luumureseptit
Anna.fi/Ruoka: Luumussa on makeaa lumoa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mantelinen luumupiiras