Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mantelinen luumupiiras

Tämän luumupiirakan mehevyyden salaisuus piilee runsaassa mantelitäytteessä. Luumupiiraan resepti on Kotilieden lukijakilpailun parhaimmistoa. Mantelinen luumupiiras saa täytteeksi samettisen kreemin, jossa maistuu vanilja. Aromikkaat, tuoreet luumuviipaleet koristavat piirakan pintaa.

Ainekset

Mantelisen luumupiirakan pohja:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 125 g voita
  • 1/ 4 dl sokeria
  • 1/ 2 dl vettä

Luumupiirakan mantelitäyte:

  • 100 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 1 tl vanilijasokeria
  • 8-10 luumua

Valmistusohje

1. Nypi kulhossa jauhot ja kylmä kuutioitu voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon sokeri ja vesi. Kääntele nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen huolella välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon mantelijauhot ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi kreemiksi. Pese luumut ja halkaise. Poista kivet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

3. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä ja siirrä kaulimen avulla voideltuun, halkaisijaltaan noin 28 cm:n piirakkavuokaan.

4. Levitä kreemi pohjan päälle ja lado pinnalle luumuviipaleet. Paista 200-asteisessa uunin keskitasossa 30-35 minuuttia. Peitä mantelinen luumupiiras tarvittaessa loppuvaiheessa foliolla, jos sen pinta tummuu liikaa.

Reseptin laati: Maria Sirviö

Katso myös: Lumoavat luumureseptit

Anna.fi/Ruoka: Luumussa on makeaa lumoa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mantelinen luumupiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.