Reseptit

Mantelipullat

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
50  annosta

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl suolaa
  • noin 15 dl (1,1 kg) vehnäjauhoja
  • 200 g pehmeää voita tai margariinia

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Täyte

  • 100 g pehmeää voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 150 g mantelimassaa

Pinnalle

  • 50 g mantelilastuja

Valmistusohje

Mantelipullat

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon munat ja lisää muut ainekset. Alusta pehmeä pullataikina. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia.

2. Leivo taikinasta pieniä pullia ja aseta ne paperivuokiin pellille. Kohota pullat uudelleen leivinliinan alla.

3. Sekoita pehmeä voi, tomusokeri ja mantelimassa sähkövatkaimella.

4. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja paina keskelle sormella kuoppa. Täytä kuoppa mantelimassa-voilla ja ripota päälle mantelilastuja. Paista mantelipullia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mantelipullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.