Mantelipullat
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 50 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl suolaa
- noin 15 dl (1,1 kg) vehnäjauhoja
- 200 g pehmeää voita tai margariinia
Voiteluun
- 1 kananmuna
Täyte
- 100 g pehmeää voita
- 1 dl tomusokeria
- 150 g mantelimassaa
Pinnalle
- 50 g mantelilastuja
Valmistusohje
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon munat ja lisää muut ainekset. Alusta pehmeä pullataikina. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia.
2. Leivo taikinasta pieniä pullia ja aseta ne paperivuokiin pellille. Kohota pullat uudelleen leivinliinan alla.
3. Sekoita pehmeä voi, tomusokeri ja mantelimassa sähkövatkaimella.
4. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja paina keskelle sormella kuoppa. Täytä kuoppa mantelimassa-voilla ja ripota päälle mantelilastuja. Paista mantelipullia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mantelipullat