Reseptit

Mantelitorttu

Ainekset

  • 2 palaa kuivaa paahtoleipää
  • 1 pss (80 g) kokonaisia manteleita
  • 2 dl sokeria
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 4 kpl kananmunaa
  • 1 ½ dl rypsiöljyä

kostuttamiseen:

  • 1 dl appelsiinimehua
  • ½ dl fariinisokeria
  • pala vaniljatankoa
  • 2 rkl appelsiinilikööriä

Valmistusohje

Mantelitorttu
  1. Peitä läpimitaltaan 20–22 cm:n kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
  2. Leikkaa leipien reunat irti.
  3. Pane monitoimikoneen kulhoon paloiteltu leipä, mantelit, sokeri, leivinjauhe ja appelsiinin raastettu kuori. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  4. Lisää koneen edelleen käydessä kananmunat yksitellen joukkoon. Kaada öljy ohuena nauhana perään.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mantelitorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.