Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Margueriten basilikalohi

Basilikalohi maistuu ranskankermakastikkeen kanssa. Alhaisessa lämpötilassa kypsennettynä lohifilee säilyttää kauniin punaisen värinsä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Basilikalohi

  • 600-800 g lohta tai kirjolohta
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • runsaasti tuoretta basilikaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä

Kastike basilikalohelle

  • 1 prk ranskankermaa (180-200 g)
  • 3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 tl sitruunanmehua

Valmistusohje

Basilikalohi Margueriten tapaan tehdään näin:

Basilikalohi on mehevä kalaherkku, joka saa mainion maun tuoreesta basilikasta ja valkoviinistä.

  1. Laita fileoitu kirjolohi tai lohipala voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele mausteeksi suolaa, mustapippuria ja runsaasti karkeaksi leikattua, tuoretta basilikaa. Valuta kalan päälle valkoviiniä. Peitä kala voi- tai leivinpaperilla, niin aromit ja kosteus säilyvät. Peitä uunivuoka vielä foliolla ja taita sen reunat vuoan reunojen yli.
  2. Kypsennä 90-100 asteessa reilu tunti. Tarkista kypsyys loppuvaiheessa. Alhaisessa lämpötilassa kypsennettynä kala säilyttää kauniin punaisen värinsä.
  3. Tee kastike ranskankermasta tai kevyt-ranskankermasta (creme fraîche). Mausta kastike hienonnetulla, tuoreella basilikalla, ja tavallisella tai kiinalaisella ruohosipulilla sekä sitruunamehulla. Kuumenna kermainen kastike juuri ennen tarjoamista.
  4. Tarjoa basilikalohi raikkaan salaatin kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Lohi-punajuuripelti

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Margueriten basilikalohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.